Απολαύστε πολυτελής διαδρομές στο Μεγανήσι.

Our Location

Πρόσβαση στο Μεγανήσι

Πρόσβαση στο Μεγανήσι

Πρόσβαση

Η απόσταση του νησιού της Λευκάδας από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι μικρότερη των 50 μέτρων και μια πλωτή κινητή γέφυρα τη συνδέει μαζί της με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα από τα λίγα νησιά της Ελλάδας που μπορείτε να έχετε πρόσβαση οδικώς.

Πρόσβαση στο Μεγανήσι μπορείτε να έχετε:

  • Αεροπορικώς μέχρι το Άκτιο και από εκεί 20 λεπτά οδικώς μέχρι τη Λευκάδα. Από το Νυδρί της Λευκάδας μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ferry boat για το Mεγανήσι. Το Μεγανήσι απέχει μόλις 4 ναυτικά μίλια από το Νυδρί, της Λευκάδας όπου ανα τακτικά χρονικά διαστήματα αναχωρεί ferry boat με προορισμό το Μεγανήσι. Η διαδρομή, που διαρκεί 25 λεπτά, είναι μαγευτική αφού ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πολλά μικρά νησάκια, που είναι διάσπαρτα γύρω από το Μεγανήσι και ανάμεσά τους την Μαδουρή με το παλαιό αρχοντικό του Βαλαωρίτη και τον Σκορπιό, ιδιοκτησία της οικογένειας Ωνάση.
  • Οδικώς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος μέχρι την πόλη της Λευκάδας ή το Νυδρί Λευκάδας και στη συνέχεια τη χρήση του ταχύπλοου ή του ferry boat, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
  • Από την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη με ferry boat μέχρι τη Λευκάδα (λιμάνι Βασιλικής ή λιμάνι Νυδριού).
  • Με το δικό του σκάφος, χρησιμοποιώντας ένα από τα τρία λιμάνια του νησιού (Σπήλια, Αθερινός, Βαθύ).
  • Μπορεί στο νησί να μην υπάρχει, τουλάχιστον ακόμα ελικοδρόμιο, αλλά σε περίπτωση ανάγκης υπάρχει η δυνατότητα χρήσης – παραχώρησης χώρου, γι’ αυτό το λόγο.

Το νησί διαθέτει καλό οδικό δίκτυο για όσους θέλουν να πάρουν μαζί τους το αυτοκίνητο.
Στο Δήμο Μεγανησίου υπάρχει τακτική τοπική συγκοινωνία που σας παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς και στους τρεις οικισμούς του νησιού. Κατά τους θερινούς μήνες, γίνονται και επιπλέον δρομολόγια για την διευκόλυνσή σας.
Για όσους πάλι ενδιαφέρονται υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης TAXI.

Από τον Αύγουστο του 2015 βρίσκεται σε λειτουργία ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στον οικισμό Βαθέος, το οποίο λειτουργεί από τις 07:30 έως 00:30.

No Comments

Post A Comment